Therapeutische gesprekken klinkt misschien wat beladen. In Nederland is het een vrije titel jezelf therapeut te noemen. Ik ben en noem mezelf geen therapeut. Ik voer gesprekken met mensen vanuit mijn ervaringen als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, begeleider van familie-/organisatieopstellingen en gebruik diverse gesprekstechnieken en hulpverleningsmethoden. Daarnaast gebruik ik mijn intuïtie. Dat gesprekken frequent plaatsvinden en dat er een persoonlijk proces aangegaan wordt over een bepaald thema, kan je therapeutisch noemen.

De mens staat centraal bij Connectbodyandsoul. Het is met de fysieke ogen waar te nemen dat een mens uit een lichaam bestaat. In mijn werk met mensen werk ik met de totale mens. Dit betekent dat ik de mens benader op verschillende niveaus:

 • Fysiek
 • Energetisch
 • Emotioneel
 • Mentaal
 • Spiritueel

In mijn werk probeer ik een veilige omgeving te creëren waar je ruimte kan geven aan wat er in jouw leeft en wie jij bent. Veiligheid voor mij en voor jou staan op nummer 1. Jij bepaalt zelf wat er besproken wordt en hoe je hier samen met mij naar wil kijken.

Met woorden kan jij je als mens uitdrukken van wat er van binnen leeft. In sommige situaties kan je juist met woorden weggaan bij een gevoel. Of is je lichaam wijzer als je hoofd. Sommige gebeurtenissen zijn door cellen in je lichaam opgeslagen terwijl je dit met je hoofd probeert te vergeten. Bij trauma verwerking kunnen deze processen elkaar beïnvloeden en klachten geven. Bij sommige mensen zijn deze processen zo verstoord geraakt dat ze naast allerlei fysieke klachten vaak ook psychische klachten hebben of andersom, of zelfs in de psychiatrie raken.

In sommige situaties is er genoeg over gesproken of kan je er geen woorden voor vinden. En kunnen fysieke of psychische klachten toch blijven bestaan. Dan is een oefening zonder woorden prettig en heb je naderhand toch het gevoel dat je aandacht heb gegeven aan je fysieke of psychische klacht.

Als jij jezelf in onderstaande voorbeelden herkent en je bent benieuwd of ik je op weg kan helpen dan kan je mij benaderen voor een kennismakingsgesprek. Staat jouw voorbeeld er niet tussen. Of ben je onder behandeling en wil je toch onderzoeken of ik wat voor je kan betekenen dan kunnen we daar in alle openheid naar kijken in een kennismakingsgesprek. Lees hierover meer onder kennismakinggesprek onder de button ‘Communicatie en werkmethoden’.

 • Je hebt iemand of iets verloren die of wat je dierbaar was. Je wil leren rouwen en omgaan met dit verlies.
 • Je voelt je onzeker en zwak en wil weerbaarder worden.
 • Je bent op zoek naar een relatie in de liefde of naar een vriendschap. Alleen je weet niet hoe.
 • Je hebt problemen met eten of slapen.
 • Je hebt moeite met grenzen aangeven.
 • Je wil je gevoelens uiten alleen lukt het je niet dit op een manier te doen dat het effect heeft.
 • Je wil dat er iemand naar je luistert alleen ken je niemand in je omgeving waar je terecht kunt.

 

Ik geloof erin dat naast lichaamswerk nog tal van mogelijkheden zijn om je gevoelens te leren uiten. Het uiten van gevoel heeft als doel dat jij jezelf vrolijker, gelukkiger en beter in je vel voelt. Medicatie en ellelange periode van therapieën en praatsessies kunnen voorkomen worden.